AIOS Medische Microbiologie

Instelling: UMCG

Plaats: Groningen

Datum plaatsing: 22-5-2020

Reageren voor: 16-6-2020

Functieomschrijving

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) vormt samen met de opleidingsziekenhuizen van Noord-Oost Nederland de grootste opleidingsregio in Nederland en verzorgt alle erkende medisch specialistische opleidingen volgens de nieuwste curricula.

De topreferente zorg in het UMCG is in het bijzonder gericht op transplantatie, oncologie en acute zorg. Naast een inspirerende werkomgeving biedt de universiteitsstad Groningen ook een uitstekende woon- en leefomgeving.  

De opleiding tot arts-microbioloog in de regio Noord-Oost Nederland is een gezamenlijke inspanning van het UMCG, Izore/Medisch Centrum Leeuwarden en LabMicta/Ziekenhuisgroep Twente locatie Almelo. In de opleiding wordt specifiek aandacht besteed aan het samenwerken in regionale netwerken.

Het UMCG verzorgt de volledige opleiding van vijf jaar, terwijl in de grote regionale opleidingsklinieken een eenjarige deelopleiding kan worden gevolgd.

 

Functiebeschrijving

Het curriculum omvat de bacteriologische, virologische, parasitologische en mycologische diagnostiek met de bijbehorende consultatieve taken, werkzaamheden op het gebied van infectiepreventie en de openbare gezondheidszorg.

Bij de start van de opleiding worden deze aandachtsgebieden in een individueel opleidingsplan vastgelegd.

De afdeling Medische Microbiologie & Infectiepreventie (MMBI) is mede verantwoordelijk voor de zorg voor patiënten met infecties en voor de preventie van zorggerelateerde infecties.

 

Functie-eisen

Wat vragen wij

  • U bent in het bezit van het diploma basisarts.
  • U bent enthousiast, flexibel, stressbestendig.
  • U bezit uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.
  • Uw beheersing van de Nederlandse taal is uitstekend en uw beheersing van het Engels, zowel mondeling als schriftelijk is goed.
  • U kunt zelfstandig en in teamverband werken, ook met professionals van verschillende disciplines; u bent een bruggenbouwer.
  • U heeft een proactieve instelling en u bent een klantgerichte professional voor wie patiëntveiligheid voorop staat.
  • U heeft belangstelling voor het specialisme medische microbiologie.
  • U bent prettig in de omgang en hebt gevoel voor humor.
  • U bent beschikbaar om te starten met de opleiding in september of oktober 2020. 

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B-beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

 

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij

U wordt aangesteld in het UMCG voor de duur van de opleiding, met de mogelijkheid tot detachering naar een van de regionale opleidingsklinieken.

Uw salaris bedraagt maximaal € 4.890,- (schaal 11 A) bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

 

Contactgegevens

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier.

Solliciteren kan tot en met 15 juni 2020.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Meer informatie

Via mw. dr. G.A. Kampinga, opleider (050) 36134 80.

 

 

Links

https://oorno.nl/opleiding/medische-microbiologie/

www.mmb-umcg.nl

www.izore.nl

http://www.aios.umcg.nl

http://remis-plus.net/

http://www.nvmm.nl/