AIOS Medische Microbiologie

Instelling: Radboud UMC

Plaats: Nijmegen

Datum plaatsing: 23-10-2019

Reageren voor: 29-11-2019

Functieomschrijving

Je gaat werken als AIOS binnen de afdeling Medische Microbiologie. De duur van de opleiding bedraagt maximaal 5 jaar. Hiervan worden of 2 jaar ingevuld in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen of 1 jaar in het Rijnstate in Arnhem. Bij de opleiding ligt de nadruk op de preventie, geïntegreerde diagnostiek en therapie van infectieziekten. Er is een sterke betrokkenheid van de afdeling Medische Microbiologie bij klinische besprekingen en consulten in het ziekenhuis. Bovendien word je betrokken bij onderwijs en onderzoek dat op de afdeling plaatsvindt. Er is een opleidingsplaats per 1 april 2020 en 1 oktober 2020 beschikbaar. Als AIOS ondersteun je de medische patiëntenzorg en word je opgeleid tot medisch specialist. In de loop van de opleiding zal je in toenemende mate zelfstandig diagnostisch onderzoek en consulten uitvoeren en participeren in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Organisatie

De afdeling voert voor de patiëntenzorg de laboratoriumdiagnostiek en consultatie van infectieziekten in al haar facetten (bacteriologie, virologie, serologie, mycologie, parasitologie, moleculaire diagnostiek en infectiepreventie) uit. Daarnaast worden adviserende en consultatieve taken verricht. Het wetenschappelijk onderzoek is zowel translationeel als fundamenteel. De taken van de afdeling omvatten patiëntenzorg, opleiding, onderwijs en onderzoek. De afdeling Medische Microbiologie is nationaal en internationaal zeer actief op diverse onderzoeksgebieden. Tevens maakt het laboratorium deel uit van aantal NFU expertise centra waaronder die voor mycologie en tuberculose. Verder is de afdeling actief op het gebied van sequentie analyse van micro-organismen, sneldiagnostiek, en vernieuwing van zorgprocessen (bijvoorbeeld antimicrobial stewardship en infectiepreventie). De afdeling participeert in facultair onderwijs aan studenten geneeskunde, biomedische wetenschappen en tandheelkunde. Er is een opleiding tot arts-microbioloog en tot medisch moleculair microbioloog.

Het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie. Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Functie-eisen

  • Wo-opleiding Geneeskunde, BIG-geregistreerd arts.
  • Aantoonbare affiniteit voor de medische microbiologie.
  • Klinische ervaring strekt tot de aanbeveling.
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Herkent jezelf in de competenties klantgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid, samenwerken, zelfmanagement, stressbestendigheid en in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een contract voor bepaalde tijd van 5 jaar, voor de duur van de opleiding, voor 46 uur per week.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.  Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Contactgegevens

Graag solliciteren vóór 29 november 2019 via het online sollicitatieformulier (73961-AIOS-Medische-Microbiologie). 

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.

Meer informatie

Opmerkingen en contactinformatie Een e-assessment en een dag of dagdeel meelopen op de afdeling Medische Microbiologie in het Radboudumc maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

  • Datum meeloopdag: In de week van 13 t/m 17 januari 2020 of 20 t/m 24 januari 2020.
  • Datum assessments: in de week van 13 t/m 17 januari 2020 of 20 t/m 24 januari 2020.
  • Datum gesprekken: donderdagmiddag 6 februari 2020.

Voor alle aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met prof. dr. Paul Verweij, opleider Medische Microbiologie, (024) 361 43 56.