Verbod Diagned op directe sponsoring

18-12-2020

Enige tijd geleden heeft Diagned besloten tot opname van het zogenaamde ‘direct sponsoring’ verbod voor hun leden. Dit is vastgelegd als ledenbindend besluit. Ook Nefemed en FHI hebben een dergelijk besluit genomen.

Het betreft het verbod voor een leverancier om de kosten van deelname van een individuele zorgprofessional aan een door een derde partij georganiseerde bijeenkomst voor haar rekening te nemen dan wel te vergoeden. Aanleiding om dit verbod op te nemen was dat deze bepaling wél in de Europese Medtech Europe code of Ethical Business Practice stond, maar niet in de GMH.

Een groot deel van de leden van Diagned is ook rechtstreeks lid van Medtech Europe en derhalve al langer verplicht om zich aan dit sponsorverbod te houden. Omdat Diagned als lid van Medtech Europe verplicht is om deze bepaling na te leven, is ervoor gekozen om met ingang van 1 januari 2021 zelf via een ledenbindend besluit het sponsorverbod verplicht te stellen, nadat gebleken was dat hiervoor geen meerderheid bestond binnen het GMH bestuur.

U kunt hier de hele brief van Diagned lezen.

Terug naar overzicht