Vacature NVMM-directeur

1-2-2023

De Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM) is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor artsen-microbioloog (AM), medisch moleculair microbiologen (MMM) en wetenschappers in het vakgebied van de medische microbiologie. De medische microbiologie ondersteunt en verzorgt in de gehele infectieziektezorgketen van openbare gezondheidszorg, patiënt, huisarts en ziekenhuis (perifeer en academisch) de preventie, diagnostiek en behandeling van infectieziekten.

We zijn een dynamische vereniging die richting en duiding geeft aan wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van infectieziekten. We zijn actief betrokken bij het opzetten van richtlijnen voor de preventie, diagnostiek en behandeling van infectieziekten, bij opleiding en beroepsvisitatie van AM en MMM, kwaliteitsborging van laboratoriumdiagnostiek van infectieziekte en organisatie van bij- en nascholing. Zo was de NVMM een belangrijke ‘spil’ in de aanpak van de coronapandemie. Dit betekent dat de NVMM met veel partners samenwerkt zoals de Federatie Medisch Specialisten (FMS), Vereniging Medisch Microbiologische Laboratoria (VMML), RIVM, Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB), andere wetenschappelijke verenigingen (zowel nationaal als internationaal) en overheidsinstanties. De NVMM heeft meerdere commissies en werkgroepen waarin de leden actief een bijdrage leveren op de verschillende terreinen waar wij werkzaam zijn.

Het NVMM-bestuur wordt ondersteund door een bureaudirecteur. Het bureau bestaat verder uit een beleidsmedewerker, secretariaat en ondersteunende zzp’ers.

 

Wij zoeken een doortastende en resultaatgerichte

Directeur

24 uur per week (per 1 april 2023)

 

Samen de medische microbiologie van morgen vormgeven

Als directeur werk je nauw samen met het NVMM-bestuur aan het vormgeven en coördineren van strategische, beleidsmatige en verenigingsvraagstukken en vertaal je deze naar de activiteiten voor het bureau. Je voert de regie op de verenigingszaken en bedrijfsvoering van het bureau. Je stuurt op constructieve wijze het bureau aan, coördineert en faciliteert de medewerkers van het bureau. Je onderhoudt de relaties binnen het complexe netwerk van partners en leden van de vereniging en coördineert/organiseert de activiteiten van het bestuur en de vereniging.

Naast sterke organisatorische eigenschappen beschik je over een ruime ervaring in samenwerking en communicatie met (medisch) professionals, beleidsmakers en wetenschappers. Je haalt plezier uit netwerken en kunt je makkelijk verbinden met verschillende mensen uit diverse instellingen en organisatie in Nederland en dat strategisch inzetten. Het bureau heeft een beperkte omvang wat een hoge mate van zelfstandig functioneren vraagt. Dat betekent ook dat je goed moet kunnen prioriteren. Je weet duidelijk te communiceren waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt.

Je draagt zorg voor een efficiënte bedrijfsvoering en bijbehorende processen van de vereniging. Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Bekend met de gezondheidzorg of de competentie om dit snel eigen te maken;
  • Leidinggevende ervaring;
  • Sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
  • Bedrijfsmatige achtergrond en financiële kennis of affiniteit.
  • Sterke communicatieve eigenschappen

 

Wat wij doen

De NVMM bestaat uit circa 675 leden. Het bestuur bestaat uit 7 artsen-microbioloog, 2 medisch moleculair microbiologen en een vertegenwoordiger van de arts-assistenten in opleiding tot arts-microbioloog (AIOS). De bestuursleden zijn werkzaam in verschillende perifere en academische ziekenhuizen en laboratoria. Ons kantoor is gevestigd in de Domus Medica in Utrecht. De NVMM vormt samen met 31 andere beroepsverenigingen de Federatie Medisch Specialisten. De Federatie vertegenwoordigt 23.000 toegewijde medisch specialisten in ziekenhuizen en instellingen. Samen spreken we met één krachtige stem in politiek en samenleving en gaan we voorop in vernieuwing zodat iedereen in Nederland kan rekenen op de beste zorg.

 

Wat wij bieden

Naast het veelzijdige pakket en de dynamische omgeving bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Meer informatie?

Je kunt informatie over de functie opvragen bij Heiman Wertheim, voorzitter NVMM-bestuur, (Heiman.Wertheim@radboudumc.nl, 06 46 80 45 42), Gunnar Andriesse, secretaris bestuur, (Gunnar.Andriesse@gmail.com, 06- 48 38 71 91) of bij Margo Kusters-van Someren, bureaudirecteur (bureau@nvmm.nl, 06- 12 38 52 54).

 

Sollicitaties zien wij graag uiterlijk maandag 20 februari 2023 tegemoet. Je kunt je motivatiebrief en cv mailen naar het NVMM-bureau: bureau@nvmm.nl. Voor meer informatie over de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie verwijzen wij naar www.nvmm.nl.

 

Terug naar overzicht