Tweede Kamer op bezoek

4-3-2024

De NVMM wil in gesprek met politici over wat er speelt in de medische microbiologie. Dit is belangrijk om een goede relatie op te bouwen met politici om zo aandacht te vragen voor belangrijke onderwerpen in ons werkveld. Op donderdag 22 februari sprak voorzitter Heiman Wertheim uitgebreid met Judith Tielen, Tweede Kamerlid voor de VVD en woordvoeder zorg. Er staan nog meer van deze werkbezoeken gepland.

Judith bracht een werkbezoek aan het medisch microbiologisch lab van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Arts-microbioloog Steven Thijsen gaf Judith een rondleiding door het lab, zette Judith aan het werk en vertelde ondertussen over de onmisbare rol van de medische microbiologie in de infectieketen.

Er werd uitgebreid gesproken tal van onderwerpen. Van het belang van regionalisering tot de invloed van commercialisering, van antibioticaresistentie en IVDR  tot samenwerken in -diagnostiek en de hobbels rondom Eenheid van Taal. Aan het gesprek namen ook Karel Hulsewé (bestuurder Federatie Medisch Specialisten) en Marc Koster (bestuurder Antonius) deel. Judith gaf aan veel geleerd te hebben over de meerwaarde van de medische microbiologie. Deze informatie kan zij goed gebruiken tijdens debatten in de Tweede Kamer over de zorg.

De besproken onderwerpen zijn ook onderdeel van de vijf strategische speerpunten die in december door het NVMM-bestuur zijn bepaald. Bij de ALV op 10 april komt de inhoud en aanpak rondom de speerpunten ook terug en ontvangen wij hierop graag jullie feedback!  

Terug naar overzicht