Overleg FMS en WVen met VGZ over inkoop diagnostiek 2020

11-10-2019

Donderdag 3 oktober heeft overleg plaatsgevonden tussen de Federatie Medisch Specialisten en VGZ over de Inkoop Diagnostiek 2020.

Robert Sie, bestuurder van de Federatie, heeft samen met de voorzitters van de NVKC, NVMM, NVvR, NVVP en NVZA, nadrukkelijk de zorgen gedeeld over de schadelijke neveneffecten die de selectieve inkoop van laboratoriumdiagnostiek voor 2020 kan hebben voor de kwaliteit van zorg en voor de continuïteit en veiligheid van patiëntenzorg.

VGZ heeft de achtergrond en beweegredenen voor deze nieuwe wijze van contractering van laboratoriumdiagnostiek toegelicht. Wederzijds zijn inzichten gedeeld over de rol en positie van diagnostiek in het zorglandschap, organisatie van het diagnostiekaanbod en over samenwerking tussen aanbieders. VGZ heeft laten weten de aandachtspunten die partijen hebben aangereikt ter harte te nemen en de visie aan te scherpen en te verduidelijken. De wetenschappelijke verenigingen hebben VGZ uitgenodigd om in contact te blijven over de nadere uitwerking van het beleid.

De wetenschappelijke verenigingen grijpen deze discussie over organisatie van het diagnostiekaanbod aan om op korte termijn de ideeën en ambities over organisatie en bekostiging van diagnostiek en de toegevoegde waarde van diagnostische dienstverlening in een position paper uit te werken.

Terug naar overzicht