Niels van Haarlem nieuwe directeur Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie

7-6-2023

Niels van Haarlem is op 1 juni 2023 gestart als de nieuwe directeur van de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM). Hij volgt Margo Kusters op. 

Van Haarlem heeft bij verschillende verenigingen in de zorg gewerkt. Ook was hij adviseur en manager communicatie in het bedrijfsleven, hoofdredacteur van diverse media in de zorg en verantwoordelijk voor public affairs en de contacten met ministeries en politici.

Niels van Haarlem: “De zorg is in transitie. Marktwerking, samenwerking, preventie, de focus op de regio, het IZA en meer. Tijdens de COVID-pandemie hebben artsen-microbiologen en medisch moleculair microbiologen al laten zien een onmisbare rol te spelen in de diagnostiek bij infectiepreventie en de persoonlijke behandeling van patiënten. Graag zet ik mij samen met het bestuur en het bureau van de NVMM in om die meerwaarde van artsen-microbiologen en medisch moleculair microbiologen ook in de toekomst te bestendigen en te verstevigen.”


Betere infectiezorg

De NVMM richt zich als wetenschappelijke vereniging op het verbeteren van de infectiezorg in Nederland. Samenwerken met veldpartijen, digitalisering, innovatie en de aanpak van antibioticaresistentie zijn daarbij speerpunten. Nederland loopt weliswaar voorop bij het voorkomen van antibioticaresistentie, het is echter wereldwijd nog steeds een belangrijke doodsoorzaak.

Professor Heiman Wertheim, voorzitter van de NVMM: “We zijn blij met de komst van Niels van Haarlem. Met zijn kennis en ervaring kunnen we de gehele zorgketen bij het bestrijden van infectieziektes verder verbeteren. Een sterke infectiezorgketen is essentieel voor onder andere het probleem van antibiotica resistentie en onverwachte infectiedreigingen. Samenwerking van artsen-microbiologen en medisch moleculair microbiologen met onder meer GGD, huisartsen, ziekenhuizen en andere veldpartijen in de regio is daarbij essentieel.”

Terug naar overzicht