Bijeenkomst WAMM/CK

27-11-2023
van 14:00 tot 20:00

Op maandag 27 november organiseren de WAMM en de Commissie Kwaliteit een gezamenlijke wetenschappelijke bijeenkomst in het Auditorium van St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.

Het middagprogramma is van 14.00 uur tot 17.00 uur met als onderwerp: Fuseren, dat doe je (niet) zo!

Er gebeurt veel in de laboratorium wereld van de Medische Microbiologie en de ene na de andere fusie wordt momenteel een feit, het leek ons een mooie gedachte om de ervaringen hier in met elkaar te delen zodat we van elkaar kunnen leren wat wel en niet te doen.

We hebben een aantal laboratoria die recent gefuseerd zijn of er nog middenin zitten gevraagd om een korte presentatie te geven over hun ervaringen. Daarna willen we graag het publiek de gelegenheid geven om vragen te stellen en met de sprekers en elkaar in discussie te gaan.

Om de middag goed voor te bereiden horen we graag van u welke vragen u graag beantwoord zou willen hebben op deze middag,  welke dilemma’s u besproken zou willen hebben of wat we verder niet moeten vergeten. Uw inbreng is zeer waardevol en kan per mail naar Karola Waar k.waar@certe.nl of Christel van der Donk C.vanderDonk@cwz.nl voor 31 oktober!

Tussendoor zal er weer gelegenheid zijn om van een buffet te genieten en elkaar gezellig te spreken.  

Het avondprogramma is van 18.00 uur tot 20.00 uur met als onderwerp: Kwaliteit- tools voor monitoring, management en verbetering van de dagelijkse praktijk.

Omdat het laboratoriumproces vanzelfsprekend risico’s met zich meebrengt is veiligheids- en kwaliteit denken in onze beroepsgroep van groot belang, maar het is nog niet altijd even bekend of bemind. Experts zullen deze avond spreken over: hoe reduceer ik diagnostische fouten in de klinische praktijk? En ‘Safety 2’, een nieuwe positieve benadering van veiligheidsdenken waarbij gestuurd wordt op wat er goed gaat.

Het programma zal afgesloten worden met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van evidence-based richtlijnen en inspirerende voorbeelden voor (trend)analyses van VIM meldingen.

Deelname is gratis voor NVMM-leden maar we maken natuurlijk wel kosten! Daarom graag de oproep om u alleen voor het buffet op te geven als u ook echt van plan bent om te komen en mocht u toch verhinderd zijn dan horen we het ook graag. Het is in alle opzichten zonde als we een buffet voor veel meer mensen reserveren en betalen dan er daadwerkelijk komen.  

Deelname aan het wetenschappelijk programma is ook kosteloos voor niet-NVMM leden, kosten voor het buffet bedragen 17,50 euro.

Aanmelden kan tot maandag 20 november 10.00 uur via deze link.  

Het definitieve programma volgt zo spoedig mogelijk!

Terug naar overzicht