FMS-Congres 10 jaar Patiëntveiligheid

13-11-2023
van 12:00 tot 17:00

De zorg van nu is niet meer de zorg van 10 jaar geleden. Denk aan de indrukwekkende vooruitgang in technologische innovaties, de toenemende vergrijzing, de steeds complexere zorgbehoeften van patiënten, en de toenemende uitdagingen op het gebied van personeelstekorten en middelen.  

Hoe hebben deze trends het beleid op het gebied van patiëntveiligheid in de afgelopen tien jaar beïnvloed? Welke waardevolle lessen kunnen we hieruit trekken, en welke stappen moeten we gezamenlijk zetten om patiëntveilige zorg ook in de toekomst te kunnen waarborgen? 

Een van de sprekers tijdens dit congres is Esther van Fenema, psychiater, columnist en auteur. Zij zal dieper ingaan op de noodzakelijke gedragsverandering en de invloed ervan op patronen binnen een organisatiecultuur. Daarnaast zijn er verschillende parallelsessies met medisch specialisten zoals over teamtraining en de invloed van human factors. Bekijk het volledige programma: op: https://demedischspecialist.nl/agenda/lustrumcongres-patientveiligheid

Terug naar overzicht