Vacatures Samenwerking Infectieziekten

24-11-2023

De Stichting Immunis, Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en het Erasmus MC bundelen de krachten op infectieziekten: “Samenwerking Infectieziekten”. Voor dit initiatief zijn we op zoek naar vertegenwoordigers vanuit de NVMM. Interesse: meld je bij het secretariaat van de NVMM.

De NVMM, NVII en SGF willen, samen met andere stakeholders, dat de nationale aanpak van de zorg voor infectieziekten zo passend mogelijk is. Waarbij de impact van infectieziekten op de samenleving en (potentiële) patiënt zo beperkt mogelijk is. 

Dit initiatief kent vijf zogenaamde werkstromen: Publiek bewustzijn en draagvlak, Patiënten participatie, Preventie, diagnose en behandeling van infecties, Onderzoek en Actueel monitoringssysteem.

De werkstroom Onderzoek stimuleert onderzoek naar infectieziekten. Dat gebeurt door het verbinden van alle data-initiatieven op het gebied van infectieziekten, zodat de data-infrastructuur duurzaam geschikt is voor het eenvoudig multicenter, gecombineerd beschikbaar maken van patiëntgezondheid-data en microbiologische laboratoriumdata voor onderzoek naar infectieziekten.

Werkstroom Preventie, diagnostiek en behandeling wil de zorg voor infectieziekten verbeteren. Dat gebeurt door de initiatieven van zorgprofessionals, patiënten en zorgorganisaties met elkaar te verbinden en te stimuleren, door expertisenetwerken te vormen en uit te breiden voor beantwoording van complexe vragen van zorgprofessionals over infectieziektenzorg, en voor snelle en optimale implementatie van nieuwe inzichten die de zorg voor infectieziekten verbeteren.

Voor deze twee werkstromen worden dus vertegenwoordigers vanuit de NVMM gezocht. Meld je bij het secretariaat van de NVMM!

Terug naar overzicht