In memoriam Kees Verduin

17-12-2021

“Als de kwaliteit van het vak in het geding was, trok hij een streep.”



Arts-microbioloog Kees Verduin is op 7 december op 60-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Geldrop.

Na zijn studie Geneeskunde kon hij direct verder bij het Eijkman-Winkler instituut van het AZU in Utrecht met promotieonderzoek en de opleiding tot arts-microbioloog. Zijn promotie (afgerond in 1996) ging over resistentie van Moraxella catarrhalis, tegen het complementsysteem van de mens. In 1997 startte hij in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en werkte daar 5 jaar, vooral voor het Sophia Kinderziekenhuis. In 2002 begon hij bij de PAMM in Veldhoven en werkte vooral voor het St. Anna Ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum. In 2012 vertrok hij naar het Amphia ziekenhuis in Breda. In 2017 kwam hij weer terug bij Stichting PAMM.

Presentaties of onderwijs geven over zijn vak deed Kees met veel plezier, hij was daarmee een ambassadeur voor de medische microbiologie binnen en buiten de regio. 
Zijn aandachtsgebied is altijd bacteriologie geweest, waarbij hij een speciale belangstelling had voor antibioticaresistentie. Die belangstelling zette hij om in daden binnen de werkgroepen van de SWAB, waar hij heel actief was sinds 2014, als bestuurslid en in werkgroepen. In 2014 startte hij met een aantal collega’s een succesvol project waarmee een praktijkgids voor A-teams opgeleverd werd. Het afgelopen jaar nog heeft hij actief deelgenomen in de EUCAST-werkgroep.

Ook was Kees van 2008 tot 2013 bestuurslid van de AVC en is hij als visitator bij veel vakgroepen op bezoek geweest. De kwaliteit van het vak ging hem zeer aan het hart.
Veel leden van de NVMM kennen Kees als een bevlogen arts-microbioloog. Hij stak zijn mening niet onder stoelen of banken, maar ging altijd op een uiterst vriendelijke manier de discussie aan.

Tot drie weken geleden kwam Kees nog dagelijks naar het werk. Collega's haalden hem bij toerbeurt op en brachten hem aan het eind  van de ochtend weer thuis. Hij wilde altijd inhoud geven aan zijn bestaan door te werken. Toen dat niet meer ging was het ook echt klaar voor hem, zei hij toen.
We zullen Kees missen, en wensen zijn familie, vrienden en collega's veel sterkte met dit verlies.

 

 

Terug naar overzicht