Medisch moleculair microbioloog (32-36 uur/week)

Instelling: Erasmus MC

Plaats: Rotterdam

Datum plaatsing: 22-5-2023

Reageren voor: 31-8-2023

Functieomschrijving

Complexe patiëntenzorg, baanbrekend onderzoek, bijdragen aan de opleiding van toekomstige collega’s, helpen bouwen aan het 1ste technische UMC van Nederland. Dat is wat wij jou bieden!

Werkomgeving

De afdeling Medische Microbiologie en Infectieziekten (MMIZ) bestaat uit 4 units: de unit Diagnostiek, de unit Onderzoek en Onderwijs, de unit Klinische Infectiologie en de unit Infectiepreventie. Een unit wordt geleid door een duaal managementteam bestaande uit een unithoofd/manager en een arts-microbioloog. De afdeling Medische Microbiologie en Infectieziekten is een dynamische en multidisciplinaire consultatieve zorgafdeling waar gewerkt wordt aan de preventie, diagnostiek en behandeling van infectieziekten. Ons klinische team bestaat uit 9 artsen-microbioloog, 10 internisten-infectioloog, 1 medisch moleculair microbioloog, 1 medisch microbioloog en 1 parasitoloog. Binnen onze afdeling bieden wij directe begeleiding aan 15 AIOS Microbiologie, fellows Infectiologie en internisten in opleiding.

Sinds enige jaren zijn wij werkzaam in ons nieuwe, state-of-the-art laboratorium. Ons diagnostiek laboratorium is ISO 15189 geaccrediteerd. Het Erasmus MC faciliteert onderzoekers die maatschappelijk relevant onderzoek doen ten behoeve van de gezondheid van mensen en bouwt samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit (Convergence) aan het 1ste technische UMC van Nederland.

Binnen de unit Diagnostiek is een vacature voor een medisch moleculair microbioloog. Het werk is leuk, afwisselend en houdt ons scherp. Dat komt omdat er een gevarieerde complexe patiënten populatie is.. Daarbij komen nieuwe uitdagingen op het gebied van diagnostiek, infectiepreventie en behandeling. Bij ons sta je aan de wieg van innovaties in de zorg door middel van onderzoek en verdere implementatie in de zorg. We werken samen met de afdeling Viroscience waar naast een grote researchgroep, 4 artsen-microbioloog zorg dragen voor de klinische virologie.

Functie-inhoud

Als medisch moleculair microbioloog maak jij deel uit van een enthousiast multidisciplinair team bestaande uit artsen-microbioloog (i.o.), Internist-infectiologen, (moleculair/micro)-biologen, onderzoek medewerkers, deskundigen Infectiepreventie en analisten. Samen met hen zal je de moleculaire diagnostiek verzorgen op het gebied van de medische microbiologie in de breedste zin van het woord. Tot je basistaken als medisch moleculair microbioloog behoren:

 • Ontwikkelen, valideren en implementeren van moleculair biologische bepalingen ten behoeve van de diagnostiek, infectiepreventie en onderzoek.
 • Het verzorgen van onderwijs aan AIOS, studenten en analisten.
 • Bewaken van de kwaliteit van de werkzaamheden op moleculair biologisch gebied.
 • Volgen en toepassen van de ontwikkelingen binnen je vakgebied.

De complexe casuïstiek en de diverse patiënten populatie welke horen bij academische zorg maken je werkzaamheden bijzonder. Dit vergt creativiteit van jou als medisch moleculair microbioloog om zelf nieuwe grondige en goed doordachte methodes voor bepalingen te ontwikkelen in nauwe samenwerking met je collega’s.

“Ik voel mij hier helemaal in mijn element. Ik krijg de ruimte en het vertrouwen om mijn expertise en creativiteit volop te benutten; dit wordt erg gewaardeerd. De uitdaging in mijn werk maakt dat ik na al die jaren nog steeds met veel plezier naar mijn werk ga.” – Corné MMM-er.

Functie-eisen

Je bent een teamplayer en staat open voor feedback. Je neemt een gezond kritische houding aan ten aanzien van het eigen werk. Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en je houdt van een grondige aanpak. Als medisch moleculair microbioloog heb je een academische instelling ten aanzien van de uitvoering van het beroep. Daarnaast heb je:

 • De opleiding tot Medisch moleculair microbioloog (binnen afzienbare termijn) afgerond .
 • Aantoonbaar meerdere jaren ervaring met moderne moleculair biologische technieken op medisch microbiologisch en diagnostisch gebied.
 • Ervaring met en ben je vertrouwd met de ontwikkelingen op het gebied van de bioinformatica.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een aanstelling voor 2 jaar. Bij gebleken geschiktheid zal de aanstelling worden omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.325,- (schaal 11) en maximaal € 6.717,- (schaal 12) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een CAO salarisverhoging van 4% per november 2023. 
 • Samen bespreken we jouw inzetbaarheid op de afdeling. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt, uitwisselbare feestdagen en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Contactgegevens

Maak van deze vacature je nieuwe baan en solliciteer via de knop!

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie bel je met  dr. Corné Klaassen, medisch moleculair microbioloog, telefoon: 010 703 21 71 / 010 703 35 10.