Chef de clinique Medische Microbiologie (m/v) 0.8-1.0 fte

Instelling: Maasstad Ziekenhuis

Plaats: Rotterdam

Datum plaatsing: 4-4-2023

Reageren voor: 1-6-2023

Functieomschrijving

Algemene informatie

In verband met de pensionering van een collega arts-microbioloog is een positie ontstaan voor een chef de clinique Medische Microbiologie. Het betreft een vacature voor 1 jaar.

Het Maasstad Ziekenhuis

Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg. Naast vrijwel alle basisspecialismen, kent het ziekenhuis topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg waaronder het brandwondencentrum, een HIV-behandelcentrum en een oncologisch centrum. Het ziekenhuis beschikt over een Level III Intensive Care en is een van de weinige algemene ziekenhuizen die perinatologische zorg en IVF-behandelingen kan bieden.

Het Maasstad Ziekenhuis is lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische Opleidings- Ziekenhuizen (STZ) en heeft de Joint Commission International (JCI) accreditatie behaald waarbinnen kwaliteit en veiligheid voorop staan. Verder is het Maasstad Ziekenhuis lid van de Santeon groep.

Medisch Specialistisch Bedrijf

De vrijgevestigd specialisten hebben zich verenigd in één maatschap, het Maasstad Medisch Specialistisch bedrijf (MMS). De artsen-microbioloog vormen een Organisatorische Eenheid in het MMS. De artsen-microbioloog voeren een volledige praktijk in het Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam). Daarnaast verrichten de artsen-microbioloog diagnostiek, consulten en infectiepreventie voor het Medisch Centrum Spijkenisse (Spijkenisse), het Oogziekenhuis (Rotterdam), het van Weel-Bethesda Ziekenhuis (Dirksland) en voor huisartsen en verpleeghuizen.

Het Laboratorium

Het laboratorium is gevestigd in het Maasstad Ziekenhuis. Medische microbiologie, klinische chemie, en farmacologie en toxicologie zijn gefuseerd in één functionele eenheid, het Maasstadlab. Het laboratorium voor medische microbiologie omvat naast de algemene bacteriologie ook mycobacteriologie, parasitologie, mycologie, infectieziekten serologie, virologie en moleculaire diagnostiek. Het laboratorium beschikt over een grote afdeling moleculaire diagnostiek onder leiding van een medisch moleculair microbioloog, welke ook lid is van de vakgroep. Het laboratorium is ISO-15189 geaccrediteerd en er is al geruime tijd erkenning voor een éénjarige B-opleiding tot arts-microbioloog in samenwerking met het Erasmus MC. Het laboratorium participeert ook actief in de HLO-opleiding middels een duaal systeem en verzorgt stageplekken voor artsen infectieziektebestrijding in opleiding.

Functie-eisen

Wij zoeken een prettige collega met wie het goed samenwerken is op alle vlakken. Het volgende profiel heeft de voorkeur:

  • Allround arts-microbioloog
  • Interesse in infectiepreventie en wetenschap
  • Teamspeler
  • Communicatief
  • Ambitieus
  • Sinds korte tijd werkzaam als arts-microbioloog of in de eindfase van de opleiding (invulling van het laatste deel van de opleiding in het Maasstad ziekenhuis is bespreekbaar)

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden naast uitdagende, interessante klinische taken ook de mogelijkheid voor verdieping middels projecten. Wij zijn een team met veel verschillende aandachtsgebieden, werken veel samen in de regio en willen ook graag onze regiopositie versterken.

Contactgegevens

Bent u geïnteresseerd in deze functie? Wij nodigen u van harte uit te solliciteren via https://www.maasstadziekenhuis.nl/vacatures/medisch

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dr. S. Dinant (arts-microbioloog, medisch manager Medische Microbiologie en Infectiepreventie) tel 010 291 2115, e-mail dinants@maasstadziekenhuis.nl

Drs. S. Bean MBA (Manager Diagnostiek, Medische Psychologie en Geestelijke verzorging) tel 010 291 3204, e-mail beans@maasstadziekenhuis.nl