Arts-microbioloog St Jansdal Ziekenhuis 0,8-1,0 fte

Instelling: St Jansdal Ziekenhuis

Plaats: Harderwijk

Datum plaatsing: 19-5-2023

Reageren voor: 24-6-2023

Functieomschrijving

Ben jij een bevlogen arts-microbioloog die ketenzorg belangrijk vindt, graag wil werken in een persoonlijk ziekenhuis waar het onderlinge contact tussen management en medisch specialisten laagdrempelig en plezierig verloopt, dan is het St Jansdal ziekenhuis dé plek om te werken en komen wij graag in contact met jou!

St Jansdal Ziekenhuis

Het St Jansdal is een regionaal ziekenhuis en biedt met ruim 2500 medewerkers en 220 medisch specialisten een breed pakket aan zorg, doordat nagenoeg alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Het ziekenhuis richt zich met name op de regio Noordwest-Veluwe en oostelijk Flevoland. De verbondenheid met de regio is sterk wat is terug te zien in de betrokkenheid van de medewerkers en artsen en de hechte onderlinge samenwerkingsverbanden. Het St Jansdal voelt zich samen met andere zorgpartners verantwoordelijk voor het totale zorgproces voor alle 260.000 inwoners in de regio. Het ziekenhuis heeft daarom ook het motto: “Je zorgt voor elkaar”.

Sinds 1 maart 2019 heeft het St Jansdal twee ziekenhuisvestigingen, één in Harderwijk en één in Lelystad. Het St Jansdal heeft drie buitenpoliklinieken, in Dronten, Putten en Zeewolde.

Coöperatie Medische Staf

De vrijgevestigde medisch specialisten hebben zich sinds 1 januari 2015 verenigd in de Coöperatie Medische Staf St Jansdal U.A. Binnen de CMS St Jansdal zijn gelijk gerichtheid, vertrouwen en samenwerking belangrijke waarden. De CMS is met deze waarden, als uitgangspunt, geharmoniseerd. De artsen-microbioloog zijn onderdeel van de CMS.

Afdeling Medische Microbiologie

Bij de afdeling Medische Microbiologie in het St Jansdal werken 19 fte. Een deel van de microbiologische diagnostiek wordt op dit moment uitgevoerd in het Meander MC. Het laboratorium is ISO-15189 geaccrediteerd en verzorgt de diagnostiek voor het ziekenhuis, de 1e lijn, verloskundigen, verpleeghuizen en andere instellingen in de regio. Er is een nauwe samenwerking met de deskundigen infectiepreventie.

In het ziekenhuis is momenteel een grootschalige verbouwing aan de gang. In deze verbouwing wordt de Medische Microbiologie meegenomen, waardoor er op dit moment een geheel nieuw laboratorium wordt gebouwd waarvan de verwachte oplevering in Q1 2024 is.

Vakgroep Medische Microbiologie

De vakgroep Medische Microbiologie is een regiovakgroep tussen het St Jansdal en Meander MC en bestaat uit acht artsen-microbioloog die werkzaam zijn in St Jansdal en Meander MC te Amersfoort. Op dit moment wordt een nieuwe samenwerking tussen de laboratoria en het vormen van een nieuwe regiovakgroep tussen St Jansdal en Isala onderzocht.

De vakgroep is specifiek op zoek naar een arts-microbioloog voor de locatie St Jansdal in Harderwijk. Door gedeeltelijk uitbreiding en vervanging is er vacatureruimte ontstaan voor 1 fte.

 

Functie-eisen

Profiel van de kandidaat

We zijn op zoek naar een enthousiaste, klinisch georiënteerde arts-microbioloog (of in de afrondende fase van de opleiding), die zich met alle aspecten van de Medische Microbiologie wil bezighouden (aandachtsgebieden worden in goed overleg verdeeld). Iemand die het belangrijk vindt om in een hecht team te werken. Het een mooie uitdaging vindt om het nieuwe laboratorium in te richten. Iemand die veel waarde hecht aan frequent en laagdrempelig contact met andere medisch specialisten, medewerkers en de 1e lijn om het totale zorgproces zo goed mogelijk voor de patiënt te laten verlopen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij u?

  • Een baan binnen een bevlogen en betrokken ziekenhuis met nauwe contacten met de 1e lijn
  • Een veelzijdige functie
  • Gevarieerd aanbod van diverse infectieziekten
  • Toetreding tot de CMS St Jansdal voor 0.8-1.0 fte

 

Contactgegevens

U kunt uw reactie vergezeld van uw CV uiterlijk 23 juni 2023 a.s. digitaal sturen aan de heer Th.F.M. Fennis, voorzitter Coöperatie CMS St Jansdal via de website werkenbij.stjansdal.nl.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Dr. E. Heikens, arts-microbioloog en medisch manager Medische Microbiologie St Jansdal via E.heikens@stjansdal.nl of 0341-463828.

Een persoonlijkheids- en capaciteitentest maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

De gesprekken vinden kort na de sluitingsdatum in overleg plaats.