Arts-microbioloog (bij voorkeur 0.8-1 FTE)

Instelling: Certe Medische Microbiologie Groningen/Drenthe

Plaats: Groningen

Datum plaatsing: 22-11-2022

Reageren voor: 1-7-2023

Functieomschrijving

Ben jij arts-microbioloog of AIOS in de afrondende fase van de opleiding en wil je deel uitmaken van een hecht en bevlogen team met passie voor het vakgebied? Kom dan werken bij Certe en word onderdeel van onze vakgroep Medische Microbiologie Groningen/Drenthe!

Certe
Certe verricht integrale medische diagnostiek, geeft advies aan zorgaanbieders in de eerste en tweede lijn en heeft een medische staf van laboratorium- en medisch specialisten voor medische microbiologie, klinische chemie-, antistolling- en functieonderzoeken. Certe MMB omvat twee vakgroepen artsen-microbioloog/MMM’ers met twee hoofdlocaties (Groningen en Leeuwarden (voorheen Izore)). Daarmee bieden we medisch microbiologische diagnostiek aan voor de gehele noordelijke regio.

Als stichting met ongeveer 1.500 medewerkers en een adherentiegebied van circa 1,7 miljoen inwoners is Certe een belangrijke ketenpartner om een betere, doelmatige en kostenefficiënte gezondheidszorg in (Noord-)Nederland te helpen realiseren. Daarom werken wij met volle inzet aan onze missie; het leveren van zinvolle en state-of-the-art zorg en medische diagnostiek en advies op maat.

De vakgroep Medische Microbiologie

De vakgroep Groningen/Drenthe is een hecht team bestaande uit twaalf artsen-microbioloog en twee (medisch) moleculair microbiologen. De artsen-microbioloog werken afwisselend in hun ziekenhuis en op de laboratoriumlocatie in Groningen.

De vakgroepen Medische Microbiologie van Certe Groningen/Drenthe en Friesland/Noordoostpolder werken nauw samen op gebied van de niet-klinische taken. Teamgeest, medisch leiderschap, verdere professionalisering, digitalisering en multidisciplinaire samenwerking met andere professionals zijn belangrijke thema’s voor de komende periode.

Ter aanvulling van onze Vakgroep Medische Microbiologie Groningen/Drenthe zoeken wij een enthousiaste collega (bij voorkeur 0.8-1.0 fte).

De divisie Medische Microbiologie, regio Groningen en Drenthe

De divisie Medische Microbiologie (MMB) van Groningen en Drenthe is ISO 15189-geaccrediteerd en het laboratorium verricht een zeer breed pakket aan diagnostiek. MMB verzorgt de diagnostiek voor vier ziekenhuizen, zoals onder andere het topklinische Martini Ziekenhuis en de Treant Zorggroep, en de meerderheid van de VVT-organisaties en huisartsen in Groningen en Drenthe. Gespecialiseerde zorg verlenen we aan het Brandwondencentrum Groningen en, via ons BSL-3 laboratorium, aan onder andere het Tuberculosecentrum Beatrixoord. Tevens heeft Certe een afdeling Medische Epidemiologie.

Daarnaast hebben we een nauwe samenwerking met de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie van het UMCG op het gebied van onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Het laboratorium is state-of-the-art en voor bacteriologie is ‘total lab automation’ doorgevoerd. Er is een goede collegiale samenwerking met de divisie Klinische Chemie met betrekking tot moleculaire en immuundiagnostische testen. Tevens is er een Certe-brede gezamenlijke medische staf met de klinisch chemici, (medisch) moleculair biologen en overige artsen binnen de organisatie.

Functie-eisen

-

Arbeidsvoorwaarden

Je maakt bij Certe een goede start met een gedegen inwerkprogramma. Dit biedt jou de gelegenheid om je te ontwikkelen op punten die voor jou relevant zijn. Certe is een grote, dynamische organisatie die de drie noordelijke provincies omvat. Hier kun je je als arts-microbioloog ontplooien en pionieren. Er wordt samen gekeken naar jouw wensen en mogelijkheden bij Certe.

Jouw arbeidsvoorwaarden zijn conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), waaronder een persoonlijk budget en een verhuiskostenvergoeding conform AMS, indien relevant. Daarnaast kunnen wij ons netwerk inzetten om zo nodig je partner te ondersteunen bij het vinden van een baan.

Contactgegevens

Wij nodigen zowel geregistreerde artsen-microbioloog als AIOS in het laatste jaar van hun opleiding uit om te solliciteren op deze functie.

Meer informatie

Wil je informatie over deze functie of wil je vrijblijvend een keer meelopen of sfeerproeven in het prachtige Noorden?

Neem dan contact op met:

  • Gunnar Andriesse, voorzitter vakgroep Medische Microbiologie op telefoonnummer 088 - 237 07 78
  • Anne-Marie van Elsacker-Niele, directeur Medische Microbiologie op telefoonnummer 06 51 50 30 33.