Arts-microbioloog (bij voorkeur 0,8 - 1 FTE)

Instelling: Certe Medische Microbiologie Friesland | Noordoostpolder

Plaats: Leeuwarden

Datum plaatsing: 23-5-2023

Reageren voor: 15-6-2023

Functieomschrijving

Ter aanvulling van onze vakgroep medische microbiologie in Leeuwarden zoeken wij een enthousiaste collega (bij voorkeur 0,8 – 1,0 fte). 

Wil je vrijblijvend een keer langs komen om kennis te maken en een dag mee te lopen? Neem dan contact met ons op.

Certe

Certe verricht integrale medische diagnostiek en geeft advies voor zorgaanbieders in de eerste- en tweede lijn. Wij hebben een medische staf van laboratorium- en medisch specialisten voor medische microbiologie, klinische chemie, antistolling en functieonderzoeken. Als stichting met ongeveer 1.400 medewerkers en een adherentiegebied van circa 1,7 miljoen inwoners, is Certe een belangrijke ketenpartner om een betere, doelmatige en kostenefficiënte gezondheidszorg in (Noord) Nederland te helpen realiseren. Daarom werken wij met volle inzet aan onze missie, namelijk het leveren van zinvolle, zuinige zorg en medische diagnostiek en advies op maat.
In 2021 zijn Certe en Izore zijn gefuseerd. Daarmee is voor medische microbiologie een laboratoriumorganisatie ontstaan die vanuit onze twee laboratoriumlocaties en bijbehorende vakgroepen voor eerste en tweede lijn de medisch microbiologische dienstverlening verzorgt voor Groningen, Drenthe, en Friesland. Inmiddels ontwikkelen wij door en werken er hard aan om naar één gezamenlijk laboratoriuminformatiesysteem te gaan samen met de Klinische Chemie. Hiernaast loopt ook een traject om de laboratoria te centreren op één locatie. Certe is een organisatie in beweging en vooruitstrevende ideeën zijn welkom.

De vakgroep Medische Microbiologie

De vakgroepen Medische Microbiologie van Certe in Leeuwarden en Groningen werken nauw samen. Binnen deze regionale organisatie willen wij dicht bij onze klanten blijven staan. De vakgroep in Leeuwarden is een hecht en sterk team dat bestaat uit tien artsen-microbioloog en twee (medisch) moleculair microbiologen. Onze aandachtsgebieden zijn in onderling overleg verdeeld, waarbij er ruimte is voor het ontwikkelen van eigen interesses en onderzoek.

Waarom werken bij Certe?
Certe is een grote organisatie die de drie noordelijke provincies omvat. Hier kun je je als arts-microbioloog ontplooien en pionieren. Certe is verantwoordelijk voor diagnostiek en consultatie in de volle breedte van de 0e lijn tot topklinische zorg. Dit brede pallet aan activiteiten biedt jou volop kansen om het vak in alle facetten uit te voeren en je te ontwikkelen op de gebieden die jouw interesse hebben.

Wij verzorgen de éénjarige deelopleiding tot arts-microbioloog in affiliatie met het UMCG, dit houdt ons scherp en betrokken.

Functie-eisen

Ben jij arts-microbioloog of AIOS in afgeronde fase van de studie en wil je onderdeel uitmaken van een hecht en bevlogen team met passie voor het vakgebied? Reageer dan op deze vacature!

Arbeidsvoorwaarden

Je maakt bij Certe een goede start met een gedegen inwerkprogramma met een mentor. Naast de vakinhoudelijke mogelijkheden wil Certe ook een goede werkgever zijn.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS) waaronder een persoonlijk budget en een verhuiskostenvergoeding conform AMS, indien relevant. Daarnaast kunnen wij ons netwerk inzetten om jouw partner te ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan.

Contactgegevens

Kom jij ons team versterken?

Wij nodigen zowel geregistreerde artsen-microbioloog als AIOS, die op korte termijn hun opleiding afronden, uit om uiterlijk 14 juni 2023 te solliciteren op deze functie.
Wij zijn van plan om de sollicitatiegespreken op 20 en 27 juni te houden.

Meer informatie

Wil je informatie over deze functie of wil je vrijblijvend een keer langs komen om mee te lopen? Neem dan contact op met:
• Karola Waar, voorzitter vakgroep medische microbiologie op telefoonnummer: 06 - 20 99 27 10;
• Anne-Marie van Elsacker-Niele, directeur medische microbiologie op telefoonnummer: 06 - 51 50 30 33.