AIOS Medische Microbiologie

Instelling: Erasmus MC

Plaats: Rotterdam

Datum plaatsing: 22-12-2021

Reageren voor: 25-1-2022

Functieomschrijving

Functie inhoud

Als arts in opleiding (AIOS) Medische Microbiologie in het Erasmus MC word je in een enthousiast, veelzijdig en gedreven team opgeleid tot arts-microbioloog. De opleiding start in de eerste helft van 2022 (datum in overleg) en duurt circa 5 jaar.

Werkomgeving

De afdeling Medische Microbiologie & Infectieziekten (MMIZ) van het Erasmus MC draagt bij aan optimale patiëntenzorg door preventie, diagnostiek en behandeling van infecties. Centraal op de afdeling staat de zorg voor de complexe patiënt. Door de ligging van het Erasmus MC in één van de grootste havengebieden van Europa zijn antimicrobiële resistentie en reizigersgeneeskunde belangrijke klinische en wetenschappelijke speerpunten. De afdeling Viroscience werkt nauw samen met de WHO op het gebied van emerging viral infections en is nationaal referentiecentrum voor onder andere mazelen, rubella en influenza.

De afdeling MMIZ is uniek in Nederland omdat artsen-microbioloog en internist-infectiologen gezamenlijk binnen één afdeling de consultatieve taken op het gebied van infectieziekten uitvoeren. Beide specialismen spelen dan ook een grote rol in de opleiding tot arts-microbioloog.

Ook de artsen-microbioloog/viroloog van Viroscience maken onderdeel uit van de opleidingsgroep, evenals (moleculair) biologen, een parasitoloog, analisten, deskundigen infectiepreventie en kinderarts-infectiologen. Naast de 15 AIOS medische microbiologie worden op de afdeling fellows Interne Geneeskunde opgeleid tot internist-infectioloog.

Het opleidingscircuit bestaat uit 3 perifere locaties: het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam, de Reinier de Graaf Groep te Delft en het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht (RLM). AIOS Medische Microbiologie brengen 20% van de opleidingstijd in één van deze locaties door. Voor 2022 zijn 2 opleidingsplaatsen in te vullen; één AIOS begint de opleiding in het Maasstad Ziekenhuis, de ander in de Reinier de Graaf Groep.

Functie-eisen

  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische eigenschappen
  • Je hebt een afgeronde studie Geneeskunde, of je rondt deze op korte termijn af.
  • Je hebt aantoonbare belangstelling voor microbiologie en infectieziekten.
  • Je hebt een proactieve en gemotiveerde houding.
  • Je kunt goed werken in teamverband.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

  • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van de opleiding bij het Erasmus MC.
  • Een bruto maandsalaris van, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.037,- (schaal 11A) bij een volledige werkweek van 46 uur.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Contactgegevens

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jerry Chandansingh, recruiter, je graag te woord. Je kunt hem bereiken via: 06 500 310 06 of stuur een WhatsApp.

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Reageer vóór 25 januari 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

www.werkenbijerasmusmc.nl

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met dr. L.G.M. (Lonneke) Bode of dr. J.E.M. (Jurriaan) de Steenwinkel, artsen-microbioloog, of met H.J. (Annemiek) Schutte, AIOS Medische Microbiologie, via 010 703 35 10 of e-mail: opleiding.mmiz@erasmusmc.nl