EUCIC training infectiepreventie

7-1-2018

ESCMID heeft enkele jaren geleden de European Committee on Infection Control (EUCIC) opgericht. EUCIC heeft nu een ambitieus trainingsprogramma opgezet voor infectiepreventie (Mutters et Friedrich, NTMM. 2017). Dit bestaat uit een verplichte basiscursus, zes cursussen voor gevorderden en een aantal lokale cursussen. Dit gehele programma kan gevolgd worden, maar de modules zijn ook los te volgen.
De EUCIC basiscursus 'infectiepreventie' wordt van 25 februari tot 2 maart 2018 gehouden in Groningen. Deze module is geschikt voor artsen-microbioloog en aios. De cursus is breed van opzet, kent een uitgebreide internationaal docentenkorps en geeft een overzicht over de basisaspecten van infectiepreventie en gaat ook in op internationale verschillen.
Van 24 tot 27 oktober 2018 wordt in Utrecht een module voor gevorderden gehouden die als onderwerp 'epidemiologie en analyse van data' heeft. Deze module is gebaseerd op diverse casussen die in de loop van een aantal dagen door kleine groepen worden geanalyseerd. De cursus vereist basiskennis van infectiepreventie en databestanden.
Beide cursussen vormen een aanvulling op de bestaande cursus infectiepreventie (onderdeel van de opleiding medische microbiologie) en kunnen deze niet vervangen.

Full programme 2018
Short programme 2018
Basic module feb 2018

Voor aanvullende informatie zie de bijlagen of neem contact op met prof. A Friedrich (Basiscursus of gehele EUCIC programma) of prof. J. Kluytmans (Gevorderde cursus)
www.escmid.org/research_projects/eucic/training_programme/Terug naar overzicht