Conceptversie LCI-richtlijn diagnostiek Hepatitis C - commentaar gevraagd

23-11-2018

Het concept van het diagnostiekgedeelte van de LCI-richtlijn Hepatitis C (Thijs van de Laar) wordt voor commentaar aangeboden.

De richtlijn betreft een revisie i.v.m. de nieuwe meldcriteria die per 1 januari 2019 ingaan. LCI-richtlijnen komen tot stand op initiatief en onder redactie van de LOI (Landelijk Overleg Infectieziektebestrijding)–Redactieraad, met medewerking o.a. van de NVMM, via de WOGIZ (Werkgroep Openbare Gezondheidszorg en Infectieziekten). Bij het beoordelen van de diagnostiekparagraaf is het van belang de doelgroep van de richtlijnen, nl. artsen en verpleegkundigen infectieziektebestrijding van de GGD, voor ogen te houden; de paragraaf moet dus voor hen relevante informatie bevatten en een idee geven wat ze van hun lokale medisch microbiologisch laboratorium kunnen verwachten op diagnostiekgebied.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat in deze paragraaf uitgebreid op alle ins en outs van de diagnostiek wordt ingegaan. De LCI heeft inmiddels goede ervaring opgedaan met deze wijze van optimaliseren van de LCI-richtlijnen. Uw reactie wordt daarom zeer op prijs gesteld. Deze kunt u tot maandag 10 december sturen naar inge.van.den.bosch@rivm.nl (iets korter dan normaal, gezien de datum van de nieuwe meldcriteria).

Terug naar overzicht