Andreas Voss kwartiermaker Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie

11-1-2019

Er wordt gewerkt aan een Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI). Drie partijen zullen de verantwoordelijkheid voor de bestaande WIP-richtlijnen op zich nemen en onderling verdelen: FMS (medisch specialistische richtlijnen), RIVM (openbare gezondheidszorg richtlijnen), SKILZ (richtlijnen in de langdurige zorg).

In afwachting van overeenstemming over een convenant dat de oprichting van het SRI mogelijk moet maken, is de FMS gevraagd een kwartiermaker te benoemen en zij heeft gekozen voor prof. dr. Andreas Voss. De NVMM is zeer verheugd dat Andreas Voss deze taak op zich heeft genomen.



De kwartiermaker zal een breed gedragen voorstel voor het SRI en een uitvoeringsplan opstellen. Hierin wordt het volgende opgenomen:

  • een voorstel voor verdeling van de richtlijnen infectiepreventie tussen de verschillende domeinen en het aanwijzen van domein overstijgende richtlijnen. Het voorstel bevat tevens een door de betrokken organisaties gedragen overzicht van richtlijnen die kunnen vervallen en welke (onderdelen van) richtlijnen samengevoegd kunnen worden.
  • een overzicht van richtlijnen die als eerste moeten worden geactualiseerd (uitvoeringsplan). In het uitvoeringsplan worden minstens twee scenario’s geschetst. Het eerste scenario geeft de snelste actualisering van de richtlijnen weer. In het tweede scenario wordt voor de actualisering een langzamer tempo aangehouden.
  • een uitvoeringsplan met de genoemde verdeling en prioritering en een daarbij behorende begroting. De begroting dient te zijn uitgesplitst naar de activiteiten van de gremia; FMS, SKILZ en RIVM.

Het bestuur van de NVMM feliciteert Andreas Voss en wenst hem veel succes bij het uitvoeren van deze belangrijke taak.

Terug naar overzicht