Symposium Centrale Vaatprothese Infecties

17-2-2022
van 10:00 tot 16:00

Vooraankondiging

Universitair Medisch Centrum Groningen 

Infectie van vaatprothesen (VPI) is een potentieel levensbedreigende aandoening. Het stellen van de diagnose VPI is dikwijls niet gemakkelijk en vergt multidisciplinaire expertise. De behandeling is multimodaal, waarbij antibiotica en chirurgie de hoekstenen vormen. Patiënten die een VPI hebben doorgemaakt ondervinden vaak levenslang de gevolgen hiervan.  Tijdige herkenning, adequate diagnostiek en behandeling kunnen de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Ondanks de recent verschenen Europese richtlijn lijkt er op meerdere vlakken nog aanzienlijke ruimte voor verbetering.

In dit symposium worden alle aspecten van VPI behandeld, met referentie naar de meest recente literatuur. Het symposium kenmerkt zich daarnaast door voldoende ruimte voor het stellen van vragen aan een panel van experts. Tijdens de casusbesprekingen wordt de inbreng van u als bezoeker zeer op prijs gesteld, met name ook om te toetsen of er consensus bestaat over de diagnostiek en behandeling binnen Nederland.    

We verwelkomen u graag op 17 februari 2022 in Groningen of online.

Namens het multidisciplinaire VPI behandelteam van het UMCG.  

Dr. Ben Saleem,  prof. dr. Clark Zeebregts, prof. dr. Jean-Paul de Vries, vaatchirurgen, UMCG

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVVH, NVNG, NVvR, NVMM, NIV, NAPA en VSR.

Meer weten? 

Bent u (vaat)chirurg, radioloog, nucleair geneeskundige, vasculair internist, infectioloog, arts medisch microbioloog, physician assistant, verpleegkundig specialist dan nodigen wij u van harte uit voor dit symposium. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur een mail naar c.w.verver@umcg.nl, dan ontvangt u bericht wanneer de inschrijving van start gaat. Voor meer informatie over het programma verwijs ik u naar de website van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en opleiden.

Terug naar overzicht