9e RVP Onderzoeksdag

7-2-2020
van 09:00 tot 16:30

Je bent van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse RVP Onderzoeksdag van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Ook dit jaar hebben we een mooi en divers programma met top experts vanuit het Verenigd Koninkrijk en Canada en onderzoekers van het RIVM.
We gaan in op de ervaringen met vaccinatieprogramma’s over de tijd, de huidige vaccinatiegraad & immuniteit tegen ziekten als mazelen, risico groepen as prematuur geboren kinderen, maternale vaccinatie en nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek in relatie tot het Rijksvaccinatieprogramma. 

Philippe de Wals (l'Université Laval (Québec) zal spreken over de ervaringen met meningokokken vaccinaties wereldwijd en over vaccinatieprogramma’s.

Mary Slack (Microbiology Consulting, Oxford)  vertelt over invasieve Haemophilus influenzae  infecties en ervaring over drie decennia met Hib-vaccinatie.

Merryn Voysey (Oxford Vaccine Group) spreekt  over de invloed van maternale vaccinatie op de antistofrespons na vaccinaties bij zuigelingen en de bescherming van maternale antistoffen tegen pneumokokken en meningokokken infecties.

Heidi Larson (London School of Hygiene & Tropical Medicine) sluit de dag met ervaring en acceptatie van maternale vaccinatie in Europa. 

Het volledige programma staat op rijksvaccinatieprogramma.nl.

Terug naar overzicht