30e Transmissiedag Infectieziekten (uitgesteld)

24-3-2020
van 09:00 tot 16:30

Infectieziekten houden zich niet aan grenzen! Hoe ziet de infectieziektebestrijding eruit in Caribisch Nederland? Welke (inter)nationale aspecten spelen mee bij de risico-inschatting van lassakoorts. En hoe is de situatie in Frankrijk rond (import)clusters van arbovirusinfecties?

We wisselen de plenaire sessies weer af met een ruime keuze aan regioworkshops. In alle workshops wordt een grens verbeeld. Bijvoorbeeld de landsgrens bij uitbraakonderzoek, de lucht- en watergrenzen van points of entry zoals Schiphol en de haven van Rotterdam en de grenzen van de reiziger die steeds meer op vakantie gaat.  Er zijn ook grenzen die overbrugd moeten worden. Bijvoorbeeld tussen verschillende disciplines en die tussen de werelden van binnen en buiten het ziekenhuis. Evenals de implementatie van een nieuwe rapportagetool in de GGD-regio’s.  

Verder leer je hoe je een boodschap overtuigend ‘over de grens’ kunt pitchen en met sociale marketing je doelgroep kunt bereiken. Ontdek je eigen professionele waarden in de workshop Serious Games of onderzoek de mogelijkheden om tijdelijk je expertise letterlijk over de grens in te zetten. 24 maart is het Wereld Tuberculosedag. Hier besteden we ook aandacht aan.

We hopen je op 24 maart te ontmoeten op een nieuwe locatie in Amersfoort: Leerhotel Het Klooster.

In het kader van deze dag nodigen we ook jullie graag uit om je niet aan grenzen te houden: voel je vrij om collega’s van onze buurlanden België en Duitsland uit te nodigen. Ter bekrachtiging van het thema ‘Infectieziektebestrijding over de grenzen heen!"

Meer informatie: https://www.rivm.nl/30ste-transmissiedag-infectieziekten-2020?utm_source=Spike&utm_medium=email&utm_campaign=Transmissiedag+Infectieziekten

Terug naar overzicht